SYMPEL

In deze workshop wordt aan de hand van een spelvorm de student de basis van computercode aangeleerd. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van de basis vormen binnen programmeren.

VOOR DE STUDENT

Na instructies van de docent zal de student de editor kunnen gebruiken.
USE EDITOR

VOOR DE DOCENT

Aan de hand van de instructies zal u de student kunnen begeleiden in zijn of haar eerste stap naar het leren van computercode.


MEER INFO

DE WORKSHOP

Sympel laat basisschoolleerlingen van groep 8 kennis maken met de “binnenkant” van de apparaten die ze dagelijks gebruiken. Met deze workshop kunnen kinderen proeven van programmeren en zo hun digitale talenten ontdekken en ontwikkelen.
Alles komt aan bod:
van het begrijpen van codealgoritmes tot het zelf schrijven van code. In deze gedigitaliseerde wereld heb je de toekomst in handen als je digitaal vaardig en creatief bent. Het bedrijfsleven heeft een tekort aan goede ICT’ers en de vraag naar programmeurs zal de komende jaren alleen maar verder toenemen. Niet voor niets leren kinderen in landen als Zweden en Engeland al op de basisschool programmeren, in Engeland is dit zelfs al verplicht.

Met de toegankelijke aanpak van Sympel hopen we leerlingen enthousiast te maken voor programmeren en een eventuele drempelvrees bij leerkrachten weg te nemen.

Wat is het doel van Sympel?


- We geven jonge kinderen de kans om zich te oriënteren op het gebied van computercode.
- Creativiteit wordt gestimuleerd waarbij dat bij andere basisscholen vaak niet aan bod komt.
- Het samen zoeken naar oplossingen stimuleren.

CONTACT

WORKSHOPS

OPDRACHTEN